Waarom Internationaliseren?

"Wij streven naar een wereld waarin elk talent zich kan ontwikkelen".  Dat is onze missie en onze drijfveer, zowel voor kinderen op straat als bij bedrijven hier bij ons. Verdere groei van StreetwiZe stelt ons in staat om met moederorganisatie Mobile School, actief in meer dan 30 landen, nog meer te investeren in straatkinderen wereldwijd.

We zien parallel een toenemende interesse en bewustwording in de noodzaak tot nieuwe, duurzame, purpose-gedreven ondernemingsmodellen. Het soort modellen waar we als StreetwiZe zelf de vruchten van plukken, maar ook de ervaring hebben wat de noodzakelijke succesfactoren en onvermijdelijke uitdagingen zijn.

Onze propositie rond Purpose & Performance, gebaseerd op ons eigen verhaal en onze ervaring met straatkinderen, biedt organisaties de mogelijkheid om de noodzakelijke menselijke vaardigheden en attitudes te trainen die nodig zijn bij deze transitie. Als StreetwiZe willen we mensen en organisaties inspireren en activeren om hier mee aan de slag te gaan en wereldwijd mee het verschil maken.

Waarom net Nederland?

We zijn al enkele jaren actief bij een aantal trouwe klanten in Nederland, waar we kunnen vaststellen dat onze aanpak ook in Nederland succesvol is. Marktonderzoek wijst bovendien uit dat Purpose-gedreven ondernemen ook in Nederland een hot topic bij bedrijfsleiders is, waar echter geen authentiek, doorleefd antwoord vanuit de L&D markt komt. Dit antwoord willen wij bieden. Uiteraard zijn ook de gemeenschappelijke taal en de nabijheid bijkomende redenen om de internationalisering in Nederland te starten. Tenslotte zijn we met Freek op de partner gestoten die zeer authentiek en gedreven onze missie mee wil uitdragen vanuit zijn decennia aan ervaring als ondernemer in de training en coaching wereld.

Volgende stappen?

In eerste instantie moet de samenwerking met Freek ons veel meer commerciële slagkracht geven om de Nederlandse markt verder te ontdekken. De inhoud en oplevering van de workshops en trajecten wordt nog even door de ervaren Belgische StreetwiZe trainers verzorgd. In een volgende fase willen we samen met Freek StreetwiZe Nederland tot een volwaardige organisatie uitbouwen, steeds in nauwe connectie met de inhoud en kwaliteit van StreetwiZe België en de missie van de Mobile School-organisatie.

Wat met België?

Uiteraard zitten we ook in België niet stil. We blijven investeren in het versterken van onze lokale partners met nieuwe keynotes, workshops, programma’s en immersieve ervaringen. Steeds vanuit de overtuiging dat de koppeling van Purpose & Performance een krachtige hefboom is om toekomstgericht te ondernemen, zowel op niveau van de organisatie, het team als het individu.

Wim Depickere

StreetwiZe director