Al meer dan 15 jaar ontwikkelen we educatieve materialen voor kinderen die leven en werken op straat. Het uitbreken van de coronacrisis zorgde er echter voor dat er razendsnel nieuwe noden ontstonden voor zowel jongeren als jeugdwerkers. “We zijn dan meteen aan de slag gegaan om materiaal te ontwikkelen om kinderen en jongeren te laten praten over de uitdagingen die zij ervaren tijdens de pandemie”, licht oprichter Arnoud Raskin toe. “Tijdens de ontwikkeling van deze materialen was het heel snel duidelijk dat onze nieuwe materialen niet enkel voor onze internationale partners relevant waren, maar ook voor onze kinderen in België een grote toegevoegde waarde kunnen zijn.”  

Zo ontstond ‘Coronials’, een educatief actiespel dat preventief werkt aan de mentale weerbaarheid van kinderen en jongeren. Aan de hand van een spelbord met meer dan 80 relevante situaties en 88 speelkaarten worden gezinnen uitgedaagd om samen met de kinderen op speelse wijze te reflecteren en te ventileren over de gevolgen van de pandemie. “Al maanden krijgen we van allerlei instanties signalen dat veel van onze jongeren worstelen met angst, depressie, verveling of stress door de maatregelen, die een enorme impact hebben op hun leven. Bovendien is het voor heel wat gezinnen niet evident om deze moeilijke discussie met de kinderen aan te gaan. Het spel ‘Coronials’ is daarom een aanzet om op een leuke manier het gesprek binnen het gezin op gang te brengen en kinderen en jongeren centraal te stellen door te vragen wat zij denken over de huidige situatie.”

Voor de productie en verspreiding van het spel werkten we samen met Jumping Turtle Games, Dreamland en Colruyt. Het spel is vanaf vandaag beschikbaar op de webshop van Dreamland en ligt vanaf volgende week in de rekken bij Dreamland en Colruyt.